Szállás Balatonfüred, szállásfoglalás, programok, látnivalók egy helyen.

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Magyarország » Veszprém megye » Balatonfüred  

Balatonfüredről röviden

Közép-Európa legnagyobb tava, a Balaton legrégebbi és egyik leglátogatottabb üdülőhelye Balatonfüred. „A Balaton északi partjának fővárosa”, népszerűségét többek között kellemes klímájának és szénsavas forrásainak köszönheti.

Idegenforgalma századokra nyúlik vissza és miután a füredi savanyúvizet gyógyvízzé illetve gyógyforrássá nyilvánították 1971-ben gyógyüdülőváros lett, 1987-től a Szőlő és a Bor Nemzetközi városa.

Balatonfüred volt hazánk első gyógyüdülő városa. Ma az itt működő Állami Szívkórházban hasznosítják gyógyászati céllal a források vizét, emellett a Kossuth forrásnál lévő ivócsarnokban a Berzsenyi kútnál, a Szekér Ernő forrásnál és a Schneider kútnál kóstolhatjuk meg a híres füredi savanyúvizet. A Szívkórházban sok szívbeteg nyerte vissza egészségét, köztük a híres Nobel díjas hindu költő, Rabindranath Tagore, akiről sétányt neveztek el a tó partján.

A város rendkívül gazdag történeti emlékhelyekben. Ezek legnagyobb részét átalakították, felújították.
Balatonfüred az 1800-as években, a reformkorban indult fejlődésnek. Kedvelt találkozóhelye lett a haladó szellemű politikusoknak, művészeknek, történelmi, kulturális szerepe ekkor volt a legkiemelkedőbb.E korból számos műemlékkel, jelentős épülettel, hagyománnyal rendelkezik a város: többek között 1825-ben itt, a Horváth-házban rendezték meg az első Anna-bált.

A Jókai villa 1870-ben készült el kora-eklektikus stílusban. Az épületben állandó kiállítás mutatja be a nemzet legnagyobb mesemondójának életét és a villa berendezési tárgyait.

A város központjától autóval 5 perc alatt, gyalog fél órás sétával elérhető Lóczy-barlang megtekintése érdekes kiegészítője lehet Balaton környéki programnak. A barlangot szép és változatos oldásformák, a hegy felépítését bemutató vékony réteges mészkőfalak jellemzik.

A parttól mintegy 500 m-re található Annagora Aquaparkban Magyarország második legnagyobb hullámfürdőjeélményfürdő, csúszdapark, gyönyörű panoráma  várja az ide látogatókat.

A városban évről-évre számos rendezvény kerül megrendezésre, többek között: Anna-bál, Borhetek, Kékszalag Vitorlásverseny, Quasimodo költőverseny, Balatoni Hal és Borünnep. 

Értékelések  Írjon értékelést

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben